به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی امشب در آیین اختتامیه دومین جشنواره سراسری شعر اشراق که در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، در تبیین تفاوت علم و هنر اظهارداشت: برخی در این عرصه علم را حاصل تفریق وحدت ها معرفی کردند درحالی که هنر تجمیع کثرت هاست.
وی افزود: علم زمانی به دست می آید که بتوانیم به اجزای تشکیل دهنده پی ببریم؛ ولی در هنر وقتی به اثر هنری دست می یابیم که کثرت ها را فراموش کنیم و با شناخت ذره ذره سخن و رنگ ها وصداها به اثری هنری دست یابیم.
وی افزود: شکسته شدن وحدت به هر قیمتی انسان را از هنر دور می کند. در هنر وقتی کثرت ها در کنار هم قرار می گیرند، معنادار می شود و این معنا دار بودن هدفی رادر پیش روی آنها قرار می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی شرط دیگر ایجاد هنر را در برگیرندگی مفاهیم فراوان دانست و گفت: شعر وقتی معنا می یابد که در بردارنده مفاهیم بزرگ باشد. واژه ها به تنهایی نقش و اثری ندارند؛ ولی زمانی که درکنار هم قرار می گیرند، مفاهیم عظیمی را منتشر می سازد.
هنر شالوده وحدت است
وی اثر دیگر هنر را تأثیر خارق العاده آن معرفی کرد و گفت: هنر شالوده وحدت است که تک تک مهره ها را که در گذشته در قالب منیت مطرح بودند، در قالب اجتماع مطرح می کند و نقش می دهد.
این استاد حوزه انقلاب را هنر معرفی کرد و گفت: بزرگ ترین هنرمند تاریخ معاصر ما حضرت امام خمینی(ره) بودند که کثرت مردم را به اجتماع رساند و موجی خروشان علیه حکومت طاغوت به راه انداخت و هدفی را برای جامعه قرار داد.
وی با بیان این که با تعریف هنری، می توان به انقلاب رسید، گفت: انقلاب کثرت ها را ندیدن است، انقلاب برای فرد فرد جامعه نقشی بالاتر از نقش فردی ایجاد کردن است. انقلاب تعیین کننده هدف والا برای جامعه است.
با ابزار هنر درحفظ انقلاب تلاش کنیم
نوه حضرت امام با بیان این که امام خمینی(ره) به مردم ایمان داشت، گفت: انقلاب تابلوی بزرگی از هنر است که شرط بقای آن نیز وحدت و یکپارچگی مردم است. کارها و مشکلات عظیمی پشت سر گذاشته شد تا این انقلاب امروز به دست ما رسیده است و با ابزار هنر می توان در حفظ آن نقش آفرین بود.
طلاب به زبان هنر توجه کنند
وی با بیان این که لازم است نسبت به تقویت ادبیات فارسی طلاب توجه نمود، افزود: ادبیات فارسی در میان حوزویان، به دلیل این که زبان طلبگی عربی است، باید مورد توجه قرار گیرد که توانمندی طلاب در عرصه شعر و ادب می تواند نقش زیادی در ترویج تعالیم اسلامی با زبان هنر داشته باشد.
انتهای پیام// 15/ 313